Authentieke Italiaanse gerechten
Laten we eens kijken naar wat er eigenlijk op een
traditioneel Italiaans menu staat.
Pizza is waarschijnlijk een van de bekendste gerechten.
Het is echter belangrijk op te merken dat naast de echte Italiaanse pizza, zoals de beroemde pizza margherita met tomatensaus, mozzarella en basilicum, er veel variatie is.
Tegenwoordig vindt men zelfs pizza’s met ananas, frietjes of nacho’s…
Naast de variatie in pizza’s kent deze mediterrane keuken veel pastagerechten.
In feite is pasta in Italië een primi piatti, ofwel de eerste gang na het voorgerecht.
Daarna komt een vlees- of visgerecht.
Echter, in veel andere delen van de wereld worden pastagerechten beschouwd als hoofdgerechten, voornamelijk vanwege hun universele populariteit.
Enkele voorbeelden van typisch Italiaanse pastagerechten zijn:
• Spaghetti Carbonara: de spaghetti wordt bereid met buikspek (pancetta) of wangspek (guanciale), kaas (pecorino), ei en zwarte peper. Hoewel vaak room wordt toegevoegd, is dat geen authentiek ingrediënt van dit pastagerecht.
• Penne all’Arrabbiata is een pittig penne-gerecht met uien, knoflook, peper, tomaten en tomatenpassata, parmezaan en zout. Maar de echte kick komt van de chilipeper, waarvan de hoeveelheid de mate van pittigheid bepaalt. Hoewel het soms met vlees wordt bereid, is het oorspronkelijk een vegetarisch recept.
• Spaghetti Bolognese is een welbekend gerecht, gemaakt met pasta en een smakelijke vleessaus. In Italië staat het bekend als Ragú alla Bolognese, en vaak wordt tagliatelle gebruikt in plaats van spaghetti.
• Pasta alla Norma is een vegetarisch gerecht gemaakt met linguine, aubergine, kappertjes en smaakvolle kruiden. De toevoeging van chilivlokken geeft het gerecht een pittige kick.
De Italiaanse keuken is buitengewoon gevarieerd en valt niet in een paar zinnen te beschrijven.
Wanneer u uw gasten wilt verwennen met een heerlijk Italiaans menu, vraag dan de catering in Zeist naar het Italiaanse menu of kijk op de website.